Hopp til innholdet
STCC

Historisk for Vålerbanen

NRK sender direkte fra alle løpene i den skandinaviske asfaltracing-serien STCC. Nordmennene Tommy Rustad og Thomas Schie er blant favorittene. Første sending er søndag 20. april, kl 14.55.

For første gang har NRK bestemt seg for direktesendinger fra nordisk asfaltracing. Satsingen dekker alle de 11 løpene i STCC (Swedish Touring Car Championship) for sesongen 2008. Mesterskapet starter søndag 20. april på svenske Knutstorp. Norsk arrangør er Vålerbanen i Hedmark med løp 14. september.

Milepæl for norsk motorsport

– Dette er et høydepunkt for Vålerbanen. Først får vi et løp med to nordmenn blant favorittene, og så kommer beskjeden om at NRK sender direkte. Dette er en milepæl for Våler og også for norsk motorsport, sier administrerende direktør Erik Dobloug på Vålerbanen.

– STCC holder høyt internasjonalt nivå og har nordmenn i potensielle vinnerbiler. NRK er svært fornøyd med at vi kan sende disse løpene direkte på tv, sier redaksjonssjef Sjur Molven i NRK.

De norske førerne i STCC er Tommy Rustad i Volvo C30 og Thomas Schie i Chevrolet Lacetti. Begge bilene er gode nok til seier, og de erfarne førerne holder internasjonal klasse. I 2000 kjørte Rustad hjem totalseieren i STCC. I år stiller han som fabrikkfører for Volvo.

Svensk jubel for NRK og Vålerbanen

Administrerende direktør Bob Huzell i STCC AB er like begeistret.

– STCC er den største og beste racingserien i Skandinavia, så det er svært gledelig at vi nå får så omfattende TV-dekning i Norge. Ekstra hyggelig er det selvfølgelig at det skjer det året to nordmenn har reelle vinnersjanser og Vålerbanen gjør sin største satsing på STCC noensinne. Det arbeidet Vålerbanen legger ned for å gjøre STCC til en mer komplett skandinavisk serie, er helt i tråd med våre ønsker, sier den svenske direktøren.

Gandalf