Hopp til innholdet
Prins Carl Philip Bernadotte i Karlskoga
Prins Carl Philip Bernadotte i Karlskoga

Rallyprinsen konkurrerer mot svenskeprinsen

Carl Philip Bernadotte
Prins Carl Philip av Sverige

Andreas Mikkelsen
Andreas Mikkelsen

Det er duket for en spennende duell når STCC-sirkuset kommer til Vålerbanen. Norges rallyprins Andreas Mikkelsen har bestemt seg for å måle krefter mot en ekte prins. I en innleid Porsche skal konkurrere mot prins Carl Philip av Sverige.

Prins Carl Philip har valgt å satse på en racingkarriere, og denne sesongen deltar han i den populære Porsche Carrera-cupen. Når STCC-sirkuset kommer til Norge 13. og 14. september er rallytalentet Andreas Mikkelsen klar for å gjøre en gjesteopptreden i en Porsche Carrera GT3 RS.

– Dette blir noe helt annet enn å konkurrere på skogen. Jeg har ikke mye erfaring med asfaltracing, så dette gjør jeg først og fremst for å ha det gøy. Det er vanskelig å si hvor bra jeg kan gjøre det, men det hadde vært moro å slå svenskeprinsen, innrømmer Andreas Mikkelsen med et smil.

Den svenske turboprinsen har tidligere uttalt at han gleder seg til å kjøre billøp i Norge, og han synes helt sikkert at det blir ekstra spennende å konkurrere mot Andreas, som er en av de mest talentfulle rallysjåførene i verden.

– Jeg har aldri tidligere kjørt Porsche på bane og gleder seg til å få muligheten. Jeg tar dette som en morsom avkobling fra rallykjøringen, sier Andreas, som kommer til Våler rett fra test med Citroëns VM-team.

– Det kommer til å bli noen hektiske dager, men moro blir det, slår han fast.

Gandalf